Forside
Firma profil
Produkter
Hamp klar til høst
Hamphøst
Hampstrøelse
Bedafdækning
Store Hestedag
e-mail me

Hamphøst

6sep05.jpg

Hampen er blevet skårlagt i 50-70 cm stykker og skal nu tørre i efteråret. Og som det kan ses kom remisen til syne igen.
21aug05.jpg

Der er masser af frø på hampen, men det er stænglerne vi går efter for det er fibrerne og skærverne vi skal bruge. Frøhøst fra hamp i Danmark vil kræve nye sorter der kan sætte frø og modne hurtigere da vores klima i DK ikke er helt optimalt. Svenskere som har forsøgt at høste frø har derudover haft erfaringer med at når hampen endelig var moden tog fuglene alle frøene inden de kunne nå at blive høstet.

skaarlaegninghamp2007.jpg

Skårlægning er med specialskårlægger ombygget til hampehøst. Ideen er at skære hampen ned fra den fulde længde til 30 til 50 cm stykker. Det er nødvendigt for senere at kunne vende hampen maskinelt og endnu senere få presset eller opsnittet.

Skaarlaegning.jpg

Hampen ligger nu og skal rødnes på marken sådan at fibrerne løsner sig fra skærverne helst med hjælp fra lidt fugt/regn og så tørre igen. Efter 2-3 uger bliver hampen høstet med presser eller snitter og er nu klar til at gå videre i forarbejdningsprocessen.

Foerrivning.jpg