Forside
Firma profil
Produkter
Hamp klar til høst
Hamphøst
Hampstrøelse
Bedafdækning
Store Hestedag
e-mail me

Hamp klar til høst

21aug02.jpg

hampen er klar til høst varierende i størrelse fra 250 til 350 cm. De 2 billeder er taget samme sted med 3 mdr forskel. Remisen i baggrunden kommer først frem igen når der er høstet!!
23maj7.jpg

Om Industrihamp

Hamp har næsten altid været her. Og man har næsten altid dyrket denne. Efter i en periode at have været banlyst på grund af sine uheldige egenskaper er man nu igang med at dyrke hampen igen som industrihamp.

Industrihamp har et meget lavt indhold af cannabinol (THC-lav) således at man ikke kan ryge denne hamp. Derfor er det også tilladt at dyrke hampen igen, hvis man kan godkendes og holdes under kontrol. Dette er Askovhus.

stem.jpg

Forarbejdning

Traditionelt defibrerer man hamp, hvilket vil sige at man skiller fibrerne i hampen fra skærverne (de lange fibre er i det yderste lag af stænglen og skærverne er kernen i stænglerne). Fibrerne bliver så bla brugt i bilindustrien, til fibremåtter, til tøj, til isolering og i blanding med plastik m.m for at udnytte den høje styrke der er i fiberen. Den mindre fine del som skærverne er bliver i dag hovedsaglig brugt som dyrestrøelse og til brændsel. En i dag meget lille del bliver brugt af hampen til byggematerialer og det skyldes primært økonomi. Det vil Askovhus gerne lave om på.

Fabrik_Lin_Star_1.jpg

Filosofien

Hamp kan bruges til alt. Der vil blive udviklet nye billigere fremstillingsmetoder som Askovhus vil være en del af, der gør at hampen vil få en større renæssance. Det afgørende er at hampen har et stort vækstpotentiale og kan give langt mere materiale end f.eks skov kan give pr kvm dyrket land. Derudover er det en enårig afgrøde, dvs man høster samme areal hvert år og skal ikke vente 30 år til en skov er kommet op. Det er en næsten økologisk afgrøde idet at den ikke skal sprøjtes med nogen form for kemi, kun tilføres næring i form af gødning. Dette vil, når der udvikles bedre metoder til at fremstille tekstiler ud af hampefibrene kunne afløse en masse bommuldsmarker rundt om i verden der jo forbruger 30% af al kemi til landbruget i hele verden. Derfor vil hampen finde sin plads hos os igen idag og ikke mindst i fremtiden.